Feest voor de geest (bis)

Anderhalf jaar terug begonnen we bij The School of Life aan iets waarvan ik nooit had gedacht dat het zo groot en zo goed zou worden: de Jaaropleiding. Veertig lessen over filosofen, psychologen, sociologen, schrijvers en andere kunstenaars. Ik mocht daarbij (politiek) filosofen en sociologen voor mijn rekening nemen. Denk aan Aristoteles en Hannah Arendt, Nietzsche of Marx. Inmiddels ben ik al weer aan mijn zesde groep toe, en iedere week opnieuw is het een feest voor de geest.

Op vrijdag 29 maart begint een nieuwe jaaropleiding met andere denkers: bijvoorbeeld antropologen, biologen, filmmakers, economen en hedendaagse filosofen. Die laatste twee groepen mag ik behandelen, en ik heb heel veel zin om issues te bespreken als woede & democratie, goed omgaan met het kwaad, of klimaat(rechtvaardigheid), met dank aan denkers als: Steven Pinker en Yuval Harari; Martha Nussbaum en Susan Neiman; Naomi Klein en Bruno Latour. Om er maar een paar te noemen die ons gaan inspireren om ons eigen denken te scherpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *