Gezocht: politici die leiders zijn…

Vandaag over drie maanden gaan we weer naar de stembus. In onze politiek is de keuze te vaak er een tussen ófwel inspiratieloos gemorrel in de marge, ófwel populistisch schoppen tegen de schenen. Op internet domineren polarisatie, wederzijdse verkettering en vertoon van eigen voortreffelijkheid. Ik mis gevoel voor urgentie dat ook nog eens relativeren kan. Een weg tussen Woke en Wakker Nederland door; klimaatactie die mensen met lagere inkomens en boeren met tegenzin óók alternatieven biedt; en politici die niemand naar de mond praten, maar hun ogen op de horizon hebben gericht en onderweg daarheen de confrontatie aandurven met wie rijk en machtig is ten koste van anderen. Ik mis kortom een politiek die ons betere zelf belichaamt, voorbij onze gemakzuchtige en genoegzame kanten. Ben ik de enige?
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *