Laat universiteiten democratisch beslissen over Gaza

De demonstrerende studenten en medewerkers van universiteiten hebben een punt. Oog in oog met de Israëlische oorlog in Gaza, zou het de slachtoffers van die oorlog kunnen helpen als Nederlandse universiteiten de samenwerking stopzetten met Israëlische instellingen.

Wat ik echter niet snap, is waarom universiteitsbesturen die stap moeten zetten onder druk van een klein deel van hun studenten en medewerkers. En al helemaal niet wanneer die nauwelijks te onderscheiden zijn van beroepsactivisten, vandalen en provocateurs.

Als er medezeggenschap mogelijk is op onze universiteiten, is dat de plek om je punt te maken. Daar staan ongetwijfeld ook redelijke argumenten tegenover, en dan is het de meerderheid die na een fatsoenlijke afweging besluiten kan.

Is deze medezeggenschap een wassen neus, dan wordt het hoog tijd dat er eerst actie gevoerd gaat worden voor meer democratie op de campus. Hoe dan ook is er in dit land geen dictatuur. Dus stop de vernieling en het geweld, begin het gesprek, en neem de besluiten waar en hoe je ze nemen moet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *